Obiective turistice, timp liber Baie Herculane

Cele mai frumoase calatorii cu un buget redus la Sun-Reno.

  • Obiective turistice, timp liber Baie Herculane
  • Calatorie de familie: sejur 3 nopti: mancare(mic dejun, cina);
  • Puteti face plimbari cu barca pe Dunare, vizite la Biserica Catolica, Manastirea Sf. Ana, cascada Bigar;
  • Calatorie romantica;
  • Marea escapada;
  • Relaxare si rasfat;
  • Beneficiti de 3 nopti de cazare, mic dejun si cina romantica , masaj pentru cupluri, decorarea camerei cu petale de trandafiri si lumanari+ o sticla de sampanie;
  • Meniu prestabilit ;
  • Calatorie de ralaxare all inclusive;

Profita de ultimele 5 camere.

Tratament Balenar in Baile-Herculane

In urma cu o 150 de ani Bile Herculane era statiunea cea mai scumpa din lume

Imparatul Franz Iozef al Austro-Ungariei afirma prin 1852 ca Baile Herculane este cea mai frumoasa statiune din Europa.

Rememoram faima pe care a avut-o statiunea cu izvoarele termale de pe vremea Legiunii Romane: in Dacia soldati romani condusi de Traian, epuizati in grelele campanii, se indreptau ca manati de un miracol spre locul numit Ad Mediam, unde isi vindecau ranile. Faptul nu este legenda, este istorie : Hercules – zeul tutelar al Bailor Herculane –  sanctus sfint potrivit celor din vechime.

Zilele noastre

Prin ce e binefacator aeroionul mic negativ actionind asupra serotoninei determina marirea capacitati de absortie si folosirea de catre corpul omenesc a oxigenului pentru a fi adusi in forma. Sportivii sunt inchisi in camere cu aeroioni negativi, un procedeu modern in cazul nostru, cluburile sportive stand 10-12 zile.

La Baile Herculane beneficiati de aeroionul mic negativ: reduce fenomene de anexietate stimuleaza procesele vitale intareste organismul vindeca boli ulcer, vindeca astmul bronsic, migrene si insomnii

Localitatea cu cea mai mare concentratie de ioni negativi este Davos Elvetia. Nu ezita sa ne contactezi  pentru mai multe detalii.

Revine, iata, in atentia oamenilor, terapia balneara.

Nu-i o moda, un moft, cum eronat se mai crede uneori. E o revenire la firesc, la natura, izvorul mineral nu poate fi creat in laborator ,oricita stinta am avea.

A ne elibera de conditia mitica a medicamentului este o necesitate cum regasind virtutile vindecatoare ale unor mijloace naturale aerul, plante, apa, miscare adica sisteme terapeutice care isi afla radacini in relatia om natura. Un rol inportant mai este educatia alimentara.

Herculane exceleaza prin spledorile naturii

Sa vezi vidra iesind in miracolul alb al ninsorii sa se spele, sa urmaresti serpii de apa pe Cerna: ei traiesc doar in apa bine oxigenata. Sa te scalzi in golful de frumusete de la 7 izvoare, sa te pierzi in pacea Domogletului, acest paradis unde floristica si vietuitoarele traiesc ca la inceput de lume sa iesi din casa si sa te trezesti imediat in munte aproape de soim si capra neagra asta este statiunea Baile herculane.

Insula  Ada Kaleh

Istorie

Insula Ada Kaleh
Insula Ada Kaleh

In cursul razboaielor austro-turcesti de la sfirsitul secolului al 17-lea si inceputul  celui al 18-lea s-a simtit nevoia de a se intari unele cetati si de a se construi altele dupa un sistem nou care sa reziste artileriei. Acesta din urma se afla in buna stare la 1660-1664 cand Evlya Celebi, calator turc o descrie amanuntit dupa ce strabate defileul Dunarii. In schimb, Iosif al 2-lea, imparatul Austriei, noteaza in jurnalul sau de calatorie importanta strategica pe care o reprezinta defileul Dunarii, astfel ia decizia sa construiasca in insula din fata Orsovei o cetate care se va numi Ada  Kaleh. Schimburile dominatiei turcesti cu austriaca si invers  au facut din aceasta cea mai ravnita insula. Aceasta  avea statut special si era cea mai vizitata de turistii ce navigau pe Dunare  paradisul acelor vremuri. Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati la telefon.  Va asteptam cu drag, pensiunea Sun-Reno din statiunea Baile Herculane, judetul Caras-Severin.

Sun Reno va ofera ospitalitate exemplara liniste si relaxare.